WINEPLAN
  Szekszárd és környéke

Szekszárd borvidék

Turizmus

Borászatok

Események

Borversenyek eredményei

Szekszárdi Borút

Hegyközségi információ

Regisztrált látogtók részére:

 Név:    

 Jelszó:

         

SZEKSZÁRDI HEGYKÖZSÉG


7100 Szekszárd, Táncsics u. 7. , Tel./Fax: 74/410-339 , E-mail: szdihkg@szdihkg.t-online.huÜgyfélfogadás: H &Sz 8:30-12:30 13:30-15:30, P 8:30-12:00

A Hegyközség fogalma:1994. évi CII tv 3. § a hegyközségről következőt írja: A hegyközség az azonos település termelői és felvásárlói által e tevékenységükhöz fűződő közös érdekeik előmozdítására, valamint az általuk előállított termékek származás - és minőségvédelmére létrehozott köztestület. A törvény hatálya alá tartozó településen szőlészeti és borászati árutermelő tevékenység csak hegyközség tagjaként folytatható.

A Hegyközség Szekszárd megalakulása:

A törvény értelmében hegyközséget kell alakítani a törvény hatálya alá tartozó településen, ha annak közigazgatási területén legalább 50 hektár árutermő szőlőültetvény van és ezek az ingatlanok legkevesebb tíz termelő használatában vannak. Szekszárdon gondos előkészítői munka folyamán 1995. szeptember 27-én tartották meg a Szekszárdi Hegyközség alakuló közgyűlését.

Bejelentkezők száma 626 fő, ebből termelő 424 fő, házikertibirtokos 190 fő, felvásárló 12 fő.

A közgyűlésen az alapszabály és tisztségviselők megválasztása megtörtént. Hegyközség elnöke Mészáros Pál, alelnökök Dr. Domonyai Péter, Ferenc Vilmos, hegybíró Németh László, és 17 választmányi tag lett választva. Fontos feladata volt a választmánynak a Hegyközség rendtartásának elkészítése, melyet 1996. február 15. napjáig kellett elkészíteni. 1995. november 13-án a Tolna Megyei Bíróság a végzést meghozta, a köztestületet nyilvántartásba vette.

Tisztségviselők: Mészáros Pál - elnök

Kelemen Erika - hegybíró


       ENGLISH


Szekszárdi Szüreti Napok - szeptember 13-16

Program  
Szekszárd Város Honlapja  
A Szekszárdi Borút Honlapja  
Hegyközségek Nemzeti Tanácsa  
szekszardibor.lap.hu linkgyűjtemény  
Gemenci erdő  
Wosinsky Mór Megyei Múzeum  
Bartina Néptánc Egyesület  
Babits Mihály Művelődési Ház  
Cofinanced by the EUROPEAN REGIONAL DEVELOPMENT FUND INTERREG III C Community initiative on interregional co-operation across the entire EU territory and neighbouring countries
Copyright © 2006 szekszardborvidek.hu